Bakad lax med hasselnötter

Serverar: 4 portioner

Nötterna ger ett knaprig och smakrikt täcke till laxfiléerna. Servera gärna med en krämig potatispuré eller pasta.

Ingredienser

  • 700 g laxfilésida med skinn
  • 50 g hasselnötter
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 msk finrivet citronskal
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Potatispuré eller pasta
  • Lättkokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Plocka ut eventuella ben med pincett ur laxen. Skär laxen i fyra portionsbitar. Salta och peppra.
    3. Hacka nötterna grovt och blanda med riven ost och citronskal.
    4. Klappa in blandningen ovanpå laxen och baka i ugnen ca 15 minuter.
    5. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben