Bakad örtlax med het limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har inte lagat detta ännu. Men jag vill nog inte ha ris till. Har jag rätter med kall sås, är det så himla gott att lägga såsen över nykokta små potatisar.

Ingredienser

  • 1 laxsida
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka mejram
  • 8 vitlöksklyftor
  • Smält smör
  • Olivolja
  • Limesås
  • 1 röd chili
  • 4 dl mini fraiche
  • 2 lime
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Smöra en ugnsfast form och lägg i laxen. Salta och peppra rikligt. Hacka örterna och vitlöksklyftorna grovt. Smörj in in fisken med smält smör, olivolja, vitlök och örter. Sätt in i ugn, 175 gr, tills fisken är fast i konsistensen.
    2. Såsen Finhacka chilin och blanda med mini fraiche och rivet limeskal. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med sås och t.ex ris och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben