Bakad paprikasallad

Serverar: 4 portioner

Paprika bakas långsamt för att bli söt och mjuk. Servera med oliver och örter i en färgstark sallad.

Ingredienser

  • 4 paprikor, röda och gula
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1,5 msk franska örter, (herbes de Provence)
  • 1 dl svarta oliver
  • Garnering
  • Örter, basilika eller timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur paprikorna och dela dem i breda bitar. Finhacka vitlöken och kärna ur och strimla chilin.
    2. Blanda paprikan i en ugnssäker form med olja, vitlök och chili. Salta, peppra och strö över örtkryddan.
    3. Täck formen med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen 50 min.
    4. Låt paprikan kallna, lägg upp den och garnera med oliver och färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben