Bakad sötpotatis och mexikanska bönor

Serverar: 4 portioner

Vegetariska GI-potatisar med smakrik topping.

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar, à ca 200 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk worcestershiresås
  • 600 g krossade tomater på burk
  • 400 g konserverade blandade mexikanska bönor
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • Servering
  • 50 g riven vällagrad cheddar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och nagga den runt om med en gaffel.
    2. Värm ugnen till 200 grader och baka potatisen i 1- 1½ timme eller tills den är mjuk.
    3. Finhacka löken, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Låt bönorna rinna av och skölj dem.
    4. Hetta upp oljan i en ytterbehandlad kastrull. Tillsätt lök, pressad vitlök, chili, vinäger och worcestershiresås.
    5. Fräs löken mjuk. det tar ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
    6. Tillsätt bönorna, rör om och låt puttra ytterligare några minuter. Rör ner färsk koriander.
    7. Dela potatisarna i halvor. Lägg upp halvor på varje tallrik och lägg på de mexianska bönorna. Strö över lite riven cheddar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben