Bakade rödbetor med getost och valnötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Härlig kombination av sött, salt och syrligt.

Ingredienser

  • 1 kg färska rödbetor
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 150 g chèvreost
  • 1 dl valnötter
  • ½ dl grovhackad bladpersilja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och borsta rödbetorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme. Koka ihop balsamvinäger med socker till hälften och låt kallna. Låt rödbetorna svalna. Skala och skär i grova bitar. Lägg dem på ett stort fat och smula över getosten och valnötterna Ringla över balsamvinägern, garnera med hackad persilja och strö över lite flingsalt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben