Bakade tomater i olivsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Doppa bröd i den goda olivsåsen eller häll den över grillat kött, kyckling eller fisk.

Ingredienser

  • 8 tomater
  • 1 dl Arla Köket vispgrädde
  • 1/2 dl tapenade, hemgjord eller på burk
  • 2 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk Arla smör-&rapsolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna. Blanda grädde och tapenade i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och salta dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, persilja, ströbröd och smör-&rapsolja. Fördela blandningen i tomaterna och lägg på locken. Baka i mitten av ugnen 15- 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    slurken 30 maj 2012

    En underbart god rätt som verkligen kan rekommenderas. Så enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben