Bakade tomater med Grevé och kallpressad rapsolja

Serverar: 4 portioner

Kallpressad rapsolja har en nötig smak som är en riktig fullträff ihop med ost. Välj svenska tomater när säsongen tillåter.

Ingredienser

  • 5 dl små tomater, t ex vinbär eller cocktail
  • 10 vitlöksklyftor
  • 10 kvistar backtimjan eller timjan
  • 1 msk rapsolja
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 200 g Grevé (vällagrad)
  • 2 salladslökar
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Lägg tomater, hela eller krossade vitlöksklyftor och timjankvistar i en ugnssäker form. Droppa över 1 msk rapsolja, salta och peppra. Baka tomterna i ugnen tills de har börjat torka ihop lite, 20-30 minuter. Låt svalna.
    2. Rosta hasselnötterna gyllenbruna i 175° ugn eller i en torr het stekpanna. Gnugga bort skalet med hjälp av en handduk. Rumstemperera och tärna osten. Skär salladslöken i tunna skivor. Vänd försiktigt ihop nötter, ost, lök, rapsolja och tomatblandning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben