Bakpotatisröra med lax

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Denna röra kan varieras med lax, räkor och rökt skinka.

Ingredienser

  • 1 kg kall kokt lax
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl äkta findus majonnäs
  • 1 citron
  • 2 knippor finhackad dill
  • Sallad
  • Tomater
  • Gurka
  • Purjolök
  • Instruktioner

    1. Koka laxen med salt ,peppar, dill och saft en av en ½ citron. Låt kallna. Blanda gräddfil, majonnäs, saften av ½ citron och dill. Baka potatisen i folie med havssalt, ca 45 min, beroende på storleken på potatisarna, Testa med provsticka. Om du gör den med rökt skinka kan man med fördel använda persilja i stället för dill. Jag brukar använda Perssons tunna skivor, skurna i små fyrkanter. Skär ett fyrkantigt snitt i potatisen och lägg i röran.
    2. Serveras med sallad på isbergssallad, tomater, gurka och fint strimlad purjolök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben