Denna röra kan varieras med lax, räkor och rökt skinka.
Ingredienser
1 kg kall kokt lax
2 dl gräddfil
2 dl äkta findus majonnäs
1 citron
2 knippor finhackad dill
Sallad
Tomater
Gurka
Purjolök
Instruktioner
Koka laxen med salt ,peppar, dill och saft en av en ½ citron. Låt kallna. Blanda gräddfil, majonnäs, saften av ½ citron och dill.
Baka potatisen i folie med havssalt, ca 45 min, beroende på storleken på potatisarna, Testa med provsticka.
Om du gör den med rökt skinka kan man med fördel använda persilja i stället för dill. Jag brukar använda Perssons tunna skivor, skurna i små fyrkanter.
Skär ett fyrkantigt snitt i potatisen och lägg i röran.
Serveras med sallad på isbergssallad, tomater, gurka och fint strimlad purjolök.