Balsamkyckling med feta och oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lika god utan pastan till. Med bulgur eller potatis. Ännu en god rätt utan en massa grädde eller crème fraiche.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, 600 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2½ dl hönsbuljong
  • ½ dl balsamvinäger
  • 100 g fetaost
  • 15 kalamataoliver utan kärnor
  • Tillbehör
  • 300 g tagliatelle
  • 100 g ruccola
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i två bitar på längden. Salta och peppra. Stek dem i oljan 3 min på varje sida.
    2. Häll på buljong och vinäger och låt puttra utan lock ca 10 minuter. Smula över ost och strö på oliverna.
    3. Koka pastan, låt rinna av och blanda med ruccolan. Servera

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anncatrin_wikblad 24 november 2009

    En alldeles makalöst god maträtt! Jag hade faktiskt i lite matlagningsgrädde, och detta kommer jag att göra många, många gånger!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben