Bami Goreng

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Testade göra detta på praktiken jag hade och det blev väldigt väldigt gott Enkelt att laga .

Ingredienser

  • 250 g Nudlar (ett paket)
  • 200 g Nöt eller Fläskkött
  • 2 msk Purjolök
  • 2 msk Sambal Badjak
  • 1 dl Cachew eller Jordnötter
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna eligt recept på paketet. Skär under tiden köttet och purjolöken i tunna strimlor och bryn dessa, helst i wok, med en stor stekpanna duger. (Eventuellt kan man skära köttet i förväg och marinera det i några timmar.)
    2. Blanda i nudlarna och sambalen och stek ett tag till. Blanda i nötterna och servera med öl eller vatten.
    3. Tips och variationer: Använd gärna fler kryddor, tex curry. Ta ris istället för nudlar (fast då blir det Nazi Goreng). Släng i räkor, Kanske någon wokgrönsak. Stek helst i olja.

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben