Bamummagoda kanelbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 2 timmar

En delikat variant av kanelbullar. Bananen bör vara mycket väl mogen som på bilden. ”Försvinnande god” hade Zingo som reklam på 60-talet. Och det stämmer även på dessa.

Ingredienser

  • 50 g jäst ”för söta degar”
  • 150 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk vaniljsocker
  • 15-16 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 banan ”välmogen”
  • 75 g smör ”rumsvarmt”
  • 3 msk socker
  • 3 tsk kanel
  • Penling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret och tillsätt mjölk och vispgrädde. Låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan och alla ingredienser till brödet. Spar lite av mjölet till utbakningen. Knåda väl till degen släpper kanterna. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Gör under tiden fyllningen. Mosa bananen ihop med smör, socker och kanel till en slät smet. Vält ut degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i 2 delar och kavla ut till en ca ½-1 centimeter tjock rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt varje bit i en bullform, med snittytan uppåt. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåtar ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla dom färdigjästa bullarna med uppvipat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben