Ban san si - tre strimlors sallad

Salladen blir godast om den får stå och dra åt sig alla goda smaker från buljongen. Servera antingen på buffé eller som tillbehör till asiatisk mat.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 5 dl vatten
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 bit gurka, ca 10 cm
  • 1/4 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och finstrimla moroten. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i morotsstrimlor och böngroddar och låt koka upp. Häll av grönsakerna och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av.
    2. Skär gurkan i tunna strimlor.
    3. Smula buljongtärningen i en skål och tillsätt risvinäger, sesamolja, socker och salt. Vänd i grönsakerna. Låt stå ca 20 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben