Banan & blåbärskaka

En superenkel, snabb dessert som alla kommer uppskatta.

Ingredienser

  • 90 g smör
  • 3 ägg
  • 3/4 dl riven kokos
  • 2 dl Risenta mandelmjöl
  • 1/2 - 2/3 dl Risenta rårörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk Risenta kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 mogna bananer
  • 100 g färska blåbär (stora och söta)
  • Ev. 2 msk agavesirap
  • Servering
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smör 3. Vispa äggen fluffiga och mosa banan. 4. Blanda torra ingredienser. 5. Tillsätt banan, äggvisp och smör. 6. Vänd ner blåbären försiktigt. 7. Smöra och mjöla en springform. Häll i smeten. 8. Grädda i ca 20 min. Låt svalna. 9. Pudra med florsocker 10. Servera med vaniljkvarg och färska blåbär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben