Banan och dumlepaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och sjukt god. Den är nästan godast kall dagen därpå..

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1 påse dumlekolar
  • 2-3 bananer
  • sirap
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Rör i direkt i kastrullen, övriga ingredienser.
    2. Sprid ut lite av smuldegen i botten på en smord pajform. Vara sedan skivade bananer och halverade dumlekolor. ringla lite sirap över. Avsluta med resten av smuldegen. Grädda tills pajen blivit gyllenbrun.
    3. Njut med glass eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    frucaos 22 september 2008

    Lite väl söt tycker jag, och då glömde jag ändå sirapen... Men uppäten blev den!

    gottgris 17 januari 2009

    den var riktigt god kall

    Camparn 26 april 2009

    Jösses vilken paj!! Tog slut i ett nafs!!!

    bikbok 12 juni 2009

    Alla gillade den skarpt, den kommer att bakas fler gånger :)

    Maithai 5 oktober 2009

    Helt underbar efterrätt som jag inte kunde få nog av:) . Få ingredienser och enkel att göra, dock glömde jag sirapen. Jag kommer definitivt att göra denna paj igen, för tillfället ligger den på min favislista:) Med andra ord är den varmt rekommenderad!

    Evelina-Ingrid 8 januari 2013

    Hur många grader...?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben