Banan och limekaka

Serverar: 10 portioner

En fräsch och lite annorlunda kaka som är mumma :-)

Ingredienser

  • Kakan
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 175 g farinsocker
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 ägg
  • 1 banan (mosad med 1 msk limesaft)
  • 1 1/2 dl cream cheese
  • Ev 115 g russin
  • Glasyr
  • 120 g florsocker
  • 1-2 tsk nypressad limesaft
  • 1/2 tsk rivet limeskal
  • Dekoration
  • Bananchips (finns färdiga att köpa i mataffären)
  • Instruktioner

    1. Smöra och bröda en rund form, 18 cm i diameter.
    2. Sätt ugnen på 180 g.
    3. Sikta ner vetemjölet, saltet och bakpulvret i en stor skål och rör ner sockret och limeskalet. Gör en grop i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt ägg, mosad banan, cream cheese och ev russinen.
    4. Arbeta ihop till en smet. Bred ut den i formen och grädda kakan i 40-45 min eller tills den är torr (känn i mitten med en provsticka) Låt kakan svalna i formen i 10 min innan du stjälper upp den på en tallrik och låter den kallna.
    5. Sikta ner florsockret i en liten skål och rör ut det med limesaften till en mjuk men inte för lös glasyr. Rör ned limeskalen.
    6. Ringla glasyren över kakan och låt den rinna ner längst kanterna. Dekorera med bananchips. Låt kakan vila i 15 min innan du skär den så glasyren hinner stelna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben