Banan och lingonbröd

Serverar: 1 portioner

Gott bröd

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 små mogna bananer
  • 2 tsk bikarbonat
  • Flingsalt
  • 4 dl naturell lättyoghurt
  • 1 dl frysta lingon
  • Lite olja till limpformen
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör ner yoghurt och mosad banan. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt deg/massa. Vänd sist ner de frusna lingonen.
    2. Smörj en limpform med lite olja och lägg ner degen.
    3. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben