Banana dolce Banan kaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 35 minuter

Ett mycket god söt kaka som är god bara som den är utan tillbehör.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 bananer
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Vispa smör ägg och socker fluffigt. (Smält inte smöret). Häll i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en fin smet/deg. Mosa de två bananerna. Tryck/ kavla ut halva degen i en smord och bröad ungssäker form. Lägg ut bananmoset över. Kavla ut den andra halvan av degen, lägg över bananmoset. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gladan 10 augusti 2008

    Den här kakan gav mer smak. Har lovat maken att göra en till i morgon också. Tyckte man behövde mer mjöl för att kunna kavla ut den översta plattan. Den undre tryckte jag ut i formen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben