Banana pecan ice cream

Serverar: 6 portioner

Krämig bananglass med pecankrisp. Glassen behöver inte röras i frysen, utan mixas smidigt vid servering. 286 kalorier per portion 14 g fett 4 g protein 38 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 dl mosad banan, ca 2 små bananer
  • ½ dl kondenserad mjölk, 397 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 äggvitor
  • 1 dl peacnnötter
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Mixa den mosade bananen med mjölken. Vispa grädden. Vänd in yoghurten i grädden med en slickepott. Blanda banan och gräddyoghurt, tillsätt citronjuice.
    2. Vispa äggvitorna pösigt. tillsätt 1 dl socker och vispa till en fast maräng. Vänd in marängen i banansmeten.
    3. Fyll en form ca 20x20 cm med smeten. frys 2 timmar. Grovhacka nötterna. Smält ½ dl socker gyllenbrunt i en stekpanna. Tillsätt nötterna, låt sockret fastna runtom och häll upp nötterna att svalna på ett bakplåtspapper.
    4. Mixa glassen i en matberedare eller med en stavmixer strax före servering. Om den är för hårt frusen kan man tillsätt ca ½ dl varmt vatten när man mixar för att få den smidig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben