Krämig bananglass med pecankrisp.
Glassen behöver inte röras i frysen, utan mixas smidigt vid servering.
286 kalorier per portion
14 g fett
4 g protein
38 g kolhydrater
Ingredienser
2 dl mosad banan, ca 2 små bananer
½ dl kondenserad mjölk, 397 g
1 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
2 msk färskpressad citronjuice
2 äggvitor
1 dl peacnnötter
1½ dl socker
Instruktioner
Mixa den mosade bananen med mjölken. Vispa grädden.
Vänd in yoghurten i grädden med en slickepott.
Blanda banan och gräddyoghurt, tillsätt citronjuice.
Vispa äggvitorna pösigt. tillsätt 1 dl socker och vispa till en fast maräng.
Vänd in marängen i banansmeten.
Fyll en form ca 20x20 cm med smeten. frys 2 timmar.
Grovhacka nötterna. Smält ½ dl socker gyllenbrunt i en stekpanna. Tillsätt nötterna, låt sockret fastna runtom och häll upp nötterna att svalna på ett bakplåtspapper.
Mixa glassen i en matberedare eller med en stavmixer strax före servering. Om den är för hårt frusen kan man tillsätt ca ½ dl varmt vatten när man mixar för att få den smidig.