Bananbiffar med paprikasås

Serverar: 4 portioner

Mild, fruktig banansmak är gott till den kryddiga paprikasåsen. Lite annorlunda köttfärsbiffar!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 äggulor
  • 3 msk vispgrädde
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Sås
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • Ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärs, äggulor, grädde, salt och peppar. Arbeta färsen väl.
    2. Forma 4 biffar och stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°.
    3. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Fräs dem i smör ca 5 minuter. Tillsätt tomater, kryddor, och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt grädden och låt puttra ytterligare några minuter.
    4. Dela varje banan i 4 delar och lägg 2 delar på varje biff. Häll över såsen och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben