Bananbröd i form

Serverar: 1 portioner

Förgyll frukosten eller fikastunden med en söt och oemotståndligt god bit av detta bananbröd. Helt utan vitt socker! Glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

  • Egen mjölmix
  • 3½ dl rismjöl
  • 2 dl durramjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • ½ dl majsmjöl
  • Bananbröd
  • 2 stora mogna bananer, ca 1½ dl
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl mjölk, eventuellt laktosfri
  • 3 msk kokosolja
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk agavesirap
  • 3½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • 2 dl egen mjölmix (se recept där uppe)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1½ dl havregryn, ren havre
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till mjölmixen och förvara i en burk med lock.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en limpform på 1 liter.
    3. Mosa bananerna i en stor skål och blanda tills det blir en kräm. Vispa samman ägg, mjölk, olja, honung och agavesirap. Rör ner i banankrämen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner i vätskan.
    4. Häll smeten i formen och baka i 1-1½ timme i mitten av ugnen eller tills brödet är gyllenbrunt. Täck brödet med folie om ytan börjar bli bränd. Ta ut brödet och låt vila i formen ca 20 minuter innan du stjälper upp det på ett galler och låter det svalna helt innan serveringen. Obs! Skär inte i det förtidigt, då kan det kännas kladdigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben