Banankaka

Serverar: 8-10 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 4 medelstora bananer
  • 2 dl socker
  • 100 g rumsvarmt margarin
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 3 dl vispad grädde
  • Kiwi
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och mjöla en rund bakform ca 23 cm i diameter. Rör sedan margarin och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången. Mosa bananerna och rör ner dem. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och rör sedan ner detta i smeten. Blanda sedan ner mjölken.
    3. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Prova med nålsticka. Låt sedan kakan kallna i formen. Garnera kakan med grädde, kiwi och jordgubbar.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben