Serverar: 16-20 portioner
Sockerkaka med banan i. Blir riktigt saftig. Perfekt om man har övermogna bananer som man inte vet var man ska göra av.
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
1-2 mosade bananer
100 g smält margarin
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner de mosade bananerna och det smälta margarinet.
Blanda bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och mjöl och rör ner blandningen i smeten.
Tillsätt mjölken.
- Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten.
- Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (8)
Relaterade Artiklar
Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...
Valde detta recept med banan i, ett av många, för den verkade enkel att baka. Det var ett bra val. Jättegod och lätt att baka. Får högsta betyg. MVH flabban
Jätteenkel och mycket god banankaka. Blev så saftig. Den kommer jag att göra många gånger
Mycket god, saftig. Jag skippade bikarbonaten och dubblade bakpulvret. Kakan räcker till 4-6 personer (16-20 bitar kräver väldigt små bitar...).
tack för receptet!!! Mycket god kaka, kommer att göra den många ggr till:)
tack för receptet!!! Mycket god kaka, kommer att göra den många ggr till:)
Jag följde receptet noga förutom att jag hade i lite kanel eftersom jag gillar det i banankaka men trots det blev kakan aldrig klar i mitten, jag gräddade i 30 minuter LÄNGRE än vad som stod i receptet men kakan var fortfarande bara smet inuti...smaken var god men den såg bedrövlig ut, geggig och mosig....första gången jag misslyckas med banankaka :) Ska nog ha i mer mjöl nästa gång så kanske det blir bättre, jag ska iaf prova receptet igen tills jag lyckas :) Kankse blir det 5 stjärnor nästa gång :)
Vart toppen första gångerna, hade dock i lite choklad då och det vart storsuccé. Tack!
Supergod! En favorit!