Banankaka

Serverar: 12-15 portioner

Bli inte ledsen när du hittar ett par mörknande bananer i fruktskålen. Baka en banankaka!! Jättegod!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 bananer
  • 4 msk grädde
  • ½ dl smält margarin
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smörj en form som rymmer 1½ l och brödströ den. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda dem, grädden och smöret i smeten. Rör samman mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten. Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (2)

    kekke46 5 juli 2012

    Hej! En helt underbar banankaka, och enkel att göra. Kommer att göra den flera gånger när jag får bananer som har mörknat. En femma från mig får du.

    Kristinfahl 5 juli 2012

    Tack Kecke för din kommentar! Ja, visst är den god och lätt att göra? Hoppas allt är väl med dig! Önskar dig en riktigt skön sommar!!!

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben