Banankaka

Serverar: 20 portioner

En god viktväktarkaka där sötningsmedel används i stället för socker

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 5 ägg
  • 1 3/4 dl strösötningsmedel
  • 2 1/4 dl mjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en form, ca 35x30 cm till 20 bitar eller en långpanna till 40 bitar, med lite av margarinet och smält resten i mikro eller i en liten kastrull. Låt svalna något.
    2. Mosa bananerna. Vispa äggen i en skål tillsammans med sötningsmedlet med en elvisp i några minuter tills det blivit lite fluffigt. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver, tillsätt margarin och mosad banan. Rör om så allting blandas ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter eller tills stickan känns torr när man stuckit i kakan.
    3. Låt kakan svalna något i formen innan den skärs i bitar och läggs upp på galler att kallna.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben