Banankaka

Serverar: 35-40 portioner

Tid: 25 minuter

En jättegod kaka!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4½ dl socker
  • 150 g smält margarin
  • 6,5 dl mjöl
  • 12 msk mjölk
  • 4-5 bananer (övermogna)
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • Kräm till kakan
  • 100 g smält smör
  • 4 msk socker
  • 3 tsk mjöl
  • 2 tsk kakao
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till kakan. Grädda i långpanna ca. 20 min i 175 grader. Låt kakan svalna.
    2. Blanda ihop krämen i en kastrull och låt den sjuda upp. Bred sedan ut den över kakan. Strö ev cocos över.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    Anna_Thor 5 augusti 2010

    Hur stor långpanna använder du? Jag har sett att vissa definierar långpanna olika så vad är dina mått på din långpanna?

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben