Banankaka

En mycket tung och saftig kaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 bananer
  • 8 msk grädde
  • 1 dl smält smör
  • 4 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smöra och bröa en avlång bakform. Smält smöret och blanda alla torra ingredienser och mossa bananerna. Vispa ägg och socker vit och pösigt. Tillsätt bananer och det smälta avsvalnade smöret och grädden. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 50 minuter. Låt kakan vara i formen ca 5 minuter innan den läggs på sockrat bakplåtspapper.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben