Banankaka

Serverar: 1 portioner

Nam nam

Ingredienser

  • 3 välmogna bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 3/4 msk bikarbonat
  • 1 ½ dl russin
  • 50 g mandelspån
  • 1 dl flytande matfett t ex milda culinesse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk muskot, malen
  • 1 lime, rivet skal
  • ½ tsk ingefära, malen
  • 2 msk sherry
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mosa bananerna. Tillsätt övriga ingredienser och vispa med elvispen till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad rak bakform.
    3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 55 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben