Banankaka

Serverar: 6 portioner

När man har ett par övermogna bananer över kan man göra denna saftiga och goda kakan.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 bananer
  • 4 msk grädde
  • 1/2 dl margarin , smält
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 l. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna. Blanda dem, grädden och smöret i smeten. Rör samman mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ned i smeten. Grädda kakan i 40 minuter i 175°.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben