Banankaka

Supergod och gärna lite kladdig men sitter som en smäck till kaffet!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smält smör
  • 1 dl vatten
  • 2¾ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 mosade bananer
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form.
    2. Sätt ugnen på 175°C.
    3. Vispa ägg och strösocker poröst. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet.
    4. Häll i smöret/vattnet, vetemjöl, bakpulver och de mosade bananerna i bunken med det poröst vispade äggena och strösockret.
    5. Grädda i 35-40 minuter i mitten av ugnen. (Detta beror också lite på vilken form man väljer att använda men ytan på kakan ska ha blivit ljust brun och om du då sticker ner en sticka i kakan så ska den bli lite kladdig.)

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (5)

    miniinatta 1 september 2011

    Super god ! :D

    sanna_elina 10 oktober 2011

    Kakan blev jättegod och omtyckt! Tack för ett bra recept :)

    Brittan19 29 oktober 2011

    Härligt god!! =)) Tack

    Larsken6 26 december 2012

    Så lätt att göra och så Dj...a gott, suveränt betyg 5

    Larsken6 21 januari 2013

    Jättegod kaka och lätt att göra, jag har bakat den flera gånger sista gången la jag till 1,5 tsk kanel vilket gav kakan lite extra sting. Tack för receptet !!

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben