Banankaka från Mocambique

Tid: 1 timme

Mjuk och småkladdig:)

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ msk citronsaft
  • 2 små bananer
  • 100 g valnötter
  • 1 msk smör till formen
  • 3 msk ströbröd, till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa formen. Pressa citronen i ett glas. Häll mjöl och bakpulver i en bunke och blanda väl. Rör smör och socker ljust och pösigt.
    3. Blanda i äggen ett i taget. Mosa bananen. Lägg ner den i smeten med citronsaften. Häll i mjölblandningen och nötterna. Häll smeten i formen och ställ in den i ugnens nedre halva i 30-40 min.
    4. Kolla om kakan är klar. Om inte, ha inne den i 5 min till.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben