Banankaka med apelsinsås

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mums

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl Havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • 1 dl mjölk
  • Apelsinsås
  • 1 äggula
  • ½ dl socker
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1½ msk pressad apelsinsaft
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten. Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med matfett och mjölken. Rör om tills allt är blandet. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 40-50 min. Apelsinsås: Vispa äggula och socker pösigt. Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft. Vänd försiktigt ner den vispade grädden och den hårt vispade äggvitan. Servera såsen till banankakan.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben