Banankaka med chokladtopping

Saftiga bananrutor med valnötter och choklad som toppas med en krämig chokladglasyr. En kaka som går snabbt att göra och som har det mesta!

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 675 g socker
  • 475 g neutral olja
  • 480 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 5 g bikarbonat
  • 10 g salt
  • 1 banan
  • 100 g valnötter
  • 100 g smält mörk choklad
  • Chokladtopping
  • 75 g mörk choklad av god kvalitet
  • 50 g vispgrädde
  • 125 g Philadelphiaost
  • 100 g florsocker
  • 25 g vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och olja pösigt och vitt. Blanda vetemjölet med bakpulver, bikarbonat och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd sist ner mosad banan och grovhackade valnötter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång form, 30x20 cm och smöra papperet och formens kanter.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen i 30-40 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdi g- känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen. Vänd upp kakan på ett fat eller skärbräda.
    4. Smält chokladen i grädden i mikron. Rör ihop till en slät kräm.
    5. Vispa färskosten, florsockret och vaniljsockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt chokladblandningen, lite i taget, under fortsatt vispning.
    6. Bred toppingen på kakan och skär i rutor.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben