Banankaka med citronkräm

Bred den härliga krämen över den färdigbakade banankakan och garnera med pekannötter, pudra även över florsocker. Banankakan gräddas i en långpanna.

Ingredienser

  • 100 g smör el margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 2 mogna bananer
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • Citronkräm
  • 50 g smör
  • 175 g färskost
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 2 dl florsocker
  • Garnera med
  • 75 g pekannötter
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk och mosade bananer.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och rör ner i smeten. Häll smeten i en liten långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 30 minuter. Låt svalna.
    3. Citronkräm: Vispa rumstempererat smör och färskost poröst. Tillsätt citronskal, pressad citronsaft och florsocker och rör om. Bred krämen över kakan. Garnera med nötter och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben