Bred den härliga krämen över den färdigbakade banankakan och garnera med pekannötter, pudra även över florsocker. Banankakan gräddas i en långpanna.
Ingredienser
100 g smör el margarin
3 dl socker
2 ägg
½ dl mjölk
2 mogna bananer
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
Citronkräm
50 g smör
175 g färskost
1 citron, saft och rivet skal
2 dl florsocker
Garnera med
75 g pekannötter
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk och mosade bananer.
- Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och rör ner i smeten. Häll smeten i en liten långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 30 minuter. Låt svalna.
- Citronkräm:
Vispa rumstempererat smör och färskost poröst. Tillsätt citronskal, pressad citronsaft och florsocker och rör om. Bred krämen över kakan. Garnera med nötter och pudra över florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)