Banankaka med citrusglasyr

Serverar: 20 portioner

Alltid bra med långpannekakor och den är dessutom god.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 3 st bananer, medelstora
  • 0,5 st citron, saften
  • Glasyr
  • 200 g philadelphia ost
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 st citron, finrivet skal och saft
  • 0,5 st apelsin, finrivet skal
  • Garnering
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren. Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker. Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor. Garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben