Banankaka med citrusglasyr

Serverar: 20 portioner

Bananer, kardemumma och citron är en fin smakkombination. För att inte bananerna ska mörkna i kakan blandas moset med lite citronsaft. Det här behövs till 20 bitar

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 3 medelstora bananer
  • saften av 1/2 citron
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphia ost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • ½ citron, finrivet skal och pressad saft
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • Garnering
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker väl. Smält smör och blanda ner mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Mosa bananerna med pressad citron. Blanda alltsammans med äggsmeten.
    2. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Häll ut smeten och grädda 20-25 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.
    3. Rör osten smidig, blanda i mjukt smör och florsocker.
    4. Smaksätt med pressad citron och rivet skal av citron och apelsin. Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Sätt den i kylen en stund innan den skärs i rutor. Garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben