Banankaka med ingefära

Mycket god banankaka, bäst med överblivna övermogna bananer. Blir god även med modifieringar av receptet - tag vad som finns. Enklast att grädda i silikonform. Hållbar kaka.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Ca 5 cm färsk, riven ingefära (alt 1 tsk torkad)
  • (evt kanel 2 tsk)
  • ½ dl yoghurt (fil, mjölk eller vatten ska nog också gå bra...)
  • 2-3 bananer, mosade
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen, 150 grader, smörj och bröa en form. Smält smöret. Vispa ägg och socker väl. Blanda de torra ingredienserna. Blanda samman alla ingredienser. Smeten ska vara ganska trögflytande. Grädda i ca 1 timme.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    Lunchdax 30 november 2010

    Mums! Min nya favorit bland banankakorna! Saftig och stor kaka som räcker till många! Jag hade i kanel och använde röd mjölk vilket blev utmärkt! Kanske ska man ha något mindre socker nästa gång, men det var väldigt gott som det var. Passar till julen speciellt. 5p och in i favorit-listan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben