Banankaka med kaffe och choklad

Serverar: 1 portioner

Kaffe, choklad, nötter och banan är smaker som är gjorda för varandra. Med allt detta i en och samma kaka blir det en succékaka som håller sig saftig länge.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 medelstora bananer
  • 50 g valnötter
  • 100 g mörk choklad
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Kaffeglasyr
  • 3 dl råflorsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och strö kokosflingor i en 2-litersform. Smält smöret och gör starkt kaffe. Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda i dem i äggvispet.
    2. Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör ner smöret bladat med kaffe. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen 55-60 minuter.
    3. Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr. Bred ut den på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben