Banankaka med kaffe och choklad
Kaffe, choklad, nötter och banan är smaker som är gjorda för varandra. Med allt detta i en och samma kaka blir det en succékaka som håller sig saftig länge.
Ingredienser
100 g smör
1 dl starkt kaffe
3 ägg
3 dl socker
4 medelstora bananer
50 g valnötter
100 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kaffeglasyr
3 dl råflorsocker
2 msk starkt kaffe
1 msk kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och strö kokosflingor i en 2-litersform.
Smält smöret och gör starkt kaffe.
Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda i dem i äggvispet.
- Grovhacka nötterna och chokladen. Blanda hacket med mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Rör ner smöret bladat med kaffe.
Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen 55-60 minuter.
- Rör ner lite kaffe i taget i florsockret till en lagom tjock glasyr.
Bred ut den på den uppstjälpta kakan och strö över kokosflingor.
Liknande recept
Kommentarer (0)