Banankaka med kokosglasyr

Bananer i kakor är inte riktigt min grej i vanliga fall, men med denna glasyr så blev kakan enormt god!

Ingredienser

  • 150 g matfett
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 bananer
  • Glasyr och garnering
  • 100 g philadelphia cream cheese
  • 25 g matfett
  • 200 g florsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • Tutti-fruttiströssel
  • Instruktioner

    1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
    2. Mosa bananerna och tillsätt dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 liter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50 min. Låt stå några minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna under formen.
    4. Rör ost och matfett smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren slät. Bred den över kakan och strö över kokosflingor och strössel.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben