Banankaka med kokosglasyr
Bananer i kakor är inte riktigt min grej i vanliga fall, men med denna glasyr så blev kakan enormt god!
Ingredienser
150 g matfett
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 bananer
Glasyr och garnering
100 g philadelphia cream cheese
25 g matfett
200 g florsocker
½ dl kokosflingor
Tutti-fruttiströssel
Instruktioner
- Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
- Mosa bananerna och tillsätt dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50 min. Låt stå några minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna under formen.
- Rör ost och matfett smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren slät. Bred den över kakan och strö över kokosflingor och strössel.
Liknande recept
Kommentarer (0)