Banankaka med kryddor

Tid: 1 timme 20 minuter

Har av någon outgrundlig anledning blivit obligatorisk matsäck på vinterns skidturer. Saftig och väldans god!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 dl russin
  • 5 bananer (väl mogna)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en rund eller avlång form, ca 2 l. Rör fett och socker vitt och poröst. Blanda i ett ägg i taget och rör väl mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kryddor och russin i en separat bunke. Mosa bananerna. Blanda ner det i äggsmeten och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt gräddningen i 40 minuter. Täck med folie om den ser ut att bli för mörk. Låt den färdiga kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.
    2. (Vi tycker att den är godast när den är lite saftig, blir den för välgräddad är den inte lika god.)

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben