Banankaka med nötter och choklad

Serverar: 1 portioner

En kaka som inte bara är god att äta utan också sprider en underbar doft i köket när den bakas!

Ingredienser

  • 100 g Mörk choklad
  • 50 g hasselnötkärnor
  • 2 stora, mogna bananer eller 3 små
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ca 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Smörj och brös en limpform. Hacka choklad och nötter grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör i bananmoset. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel som vänds ner i smeten.Vänd till sist ner choklad och nötter och häll smeten i formen. Grädda 40 min i 175 grader. Den kan både ätas ljumen från ugnen men är som godast om den får svalna och stå till sig ett par timmar innan. Det är meningen att den ska vara aningen kladdig i mitten men blir det för mycket kan man tyvärr känna en bismak av bakpulvret.
    2. För att variera kakan kan man byta ströbrödet i formen till kokosflingor. Nötterna kan man byta till valnötter, cashewnötter eller jordnötter. Även styrkan på chokladen väljs efter tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    guardianlinda 23 februari 2008

    Hej! Jag hade cashewnötter istället för hasselnötter, det funkade bra! Den var lite kompakt, men med en gräddklick till (jag hade kanelgrädde) och några skivade bananer blev det som en liten bakelse, väldigt gott! Tack för ditt fina recept/kram Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben