banankaka med pecannötter och cappuccino

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

supergod!!!!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk vatten
  • 4 portionspåsar cappuccinopulver
  • 3 1/3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 80 g hackad mörk choklad
  • 75 g pecannötter
  • 3 bananer
  • Instruktioner

    1. rumstemperera smör och ägg i ca 1 timme. 2. sätt ugnen på 175. Rör smöret med sockret och vaniljsocker till en porös och luftig massa. 3. rör ner äggen ett o ett. 4. koka upp vattnet. Tillsätt cappuccinopulvret och rör ut det tills det löst sig. tillsätt det till smeten. 5. sikta i mjöl och bakpulver. blanda i chokladen och nötterna. 6. halvera bananerna på längden och skiva dom. 7. smöra och bröa formen. Häll i smeten och jämna till den. 8. Tryck i banan skivorna. Strö råsocker över och grädda i 40-50 minuter. Prova med en sticka att kakan är genombakad. 9. Pudra florsocker över kakan vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben