Banankaka med valnötter

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Banankaka med valnötter‏

Ingredienser

  • Deg
  • 4 bananer
  • ½ dl valnötter
  • 200 g smör
  • 300 g strösocker
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 350 g vetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl crème fraiche 18 %
  • Instruktioner

    1. Purea bananerna, hacka eller krossa valnöttskärnorna grovt.
    2. Vispa smör,socker og hela ägg med vaniljfrön, tills smeten är luftig och sockret upplöst. Sikta mjöl,salt och bikarbonat ¨ver smeten och vika i. Rör om med bananpuré och creme fraiche och blanda noggrann. Tillsätta valnötter.
    3. Ta ner smeten i en smöjd långpanna eller två formar. Grädda kakan vid 180°C mitt i ugnen i 50-55 min. Prova med en pinne om smeten hänger i - gör den det, ska den ha nogra minuter mer. Svalna av i långpannan - om du har använt formar, ta ut kakorna på ett galler och svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben