Banankaka med valnötter

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En mycket kalorisnål kaka med fyllig smak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0.25 dl strösocker
  • ½ msk rapsolja (smör)
  • 1 dl 1 % kesella (naturell)
  • 4 dl vetemjöl (eller med hälften grahamsmjöl för fylligare smak)
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter
  • 3 mogna bananer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175*C.
    2. Vispa ägg och socker vitt och mycket pösigt. Om du använder smör så smält det.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och grovt hackade nötter. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt nu smöret eller rapsoljan och kesellan.
    4. Mixa eller mosa bananerna och vispa ner i smeten med en elvisp.
    5. Häll i smord form, dekorera gärna med lite valnötter på toppen. Grädda i nedre delen av ungnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    Lexxie81 15 januari 2012

    Någon som vet hur många kalorier det är på 100g?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben