Banankaka med vita vinbär och philadelphiaglasyr

Serverar: 10 portioner

Banankaka är en favorit bland mjuka kakor, och den skäms verkligen inte för sig med vinbär i!

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 medelstora bananer
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vita eller röda vinbär
  • Philadelphiaglasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör, rumstempererat
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 2 l.
    2. Rör ihop socker, florsocker och smör. Mosa bananerna och rör ned dem i smörblandningen. Vispa i äggen och vänd sedan ned alla torra ingredienser och vinbär. Häll upp smeten i formen och grädda 35-40 minuter. Låt kakan vila 5 minuter och vänd sedan upp den på en tallrik.
    3. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren eller kör ihop dem i mixer till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    cissifisk 24 juli 2008

    Jättegod! Jag modifierade dock krämen och bytte smöret mot 1,5 dl vispad grädde samt rev skalet av en halv lime. Det passade mycket bra till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben