Banankaka nr 2

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Alltid gott med nybakat!

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 st bananer, väl mogna, medelstora
  • 1/2 dl kaffe, kallt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
    2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
    3. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan svalna något innan den serveras

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vilken frukt innehåller mest kolhydrater?
    En ledtråd: den kan ha bruna prickar, stora & små, fler eller få?&...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben