Bananmuffins med valnötter och strösseltopping

Jättegoda!

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt
  • 2 mosade bananer
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk olja
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl rostade, hackade valnötter
  • Strössel
  • 6 msk havregryn
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Värm ugenen till 175°.
    2. Blanda ihop de sex första torra ingredienserna i en bunke. Blanda i en annan bunke ihop bananmos, mjölk, olja, vaniljsocker och ägg.
    3. Rör ner den våta blandningen i det torra. Blanda sist ner valnötterna. Fördela smeten i muffinsformar.
    4. Nyp med fingrarna ihop havregryn, vetemjöl, socker, kanel och smör i en skål till en grynig massa. Strö över varje muffinsform på smeten.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 20-22 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben