Bananpannkakor med solrosfrön och kokos

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda pannkakor som smakas bra tillsammans med lönnsirap. Pannkakorna liknar amerikanska och är lite tjockare än vanliga pannkakor. De är också goda efter grönsakssoppa som en typ av dessert.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1–2 mogna bananer
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl kokos
  • Instruktioner

    Smält smöret och vispa snabbt ner ägget (se till att ägget inte stelnar). Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. Varva mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen. Mosa bananerna och vänd ner moset i smeten. Krossa solrosfrön i mindre bitar. Vänd ner i smeten. Tillsätt eventuellt lite kokos (jag tycker om runt 1/2 dl fast det beror på personlig smak) Stek mellan-stora pannkakor i lite smör. Ät och njut av goda pannkakor :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sannha 17 mars 2011

    Tack för ditt tips om bananer. Dessa pannkakor ska jag prov! /S

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben