Bananrutor med kokosglasyr

Serverar: 35 portioner

Bananrutor med kokosglasyr

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 2 mogna bananer, skivade
  • 1 msk farinsocker
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 3 ½ msk koncentrerad exotisk nektar
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt smör och mjölk.
    2. Häll hälften av smeten i form med bakplåtspapper, 20x30 cm. Strö på bananer och farinsocker.
    3. Häll på resten av smeten och grädda i 175 grader, 30-35 minuter. Låt kallna.
    4. Rör ihop florsocker och nektar. Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben