Bananrutor med kokosglasyr
Serverar:
35 portioner
Bananrutor med kokosglasyr
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 ½ dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 mogna bananer, skivade
1 msk farinsocker
Glasyr
3 dl florsocker
3 ½ msk koncentrerad exotisk nektar
Kokosflingor
Instruktioner
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt smör och mjölk.
Häll hälften av smeten i form med bakplåtspapper, 20x30 cm. Strö på bananer och farinsocker.
Häll på resten av smeten och grädda i 175 grader, 30-35 minuter. Låt kallna.
Rör ihop florsocker och nektar. Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.
Liknande recept
Bananrutor
4.7
17
Bananrutor med krossad mörk choklad
30-35
1
Kladdig brownie med kokosglasyr
5
40 min
30
2
Kladdkaka med kokosglasyr
5
Lätt kladdkaka med choklad och kokosglasyr
12
Citron- och bananrutor
4
20-30
3
Minibullar med kokosglasyr
60
Kladdkaka med kokosglasyr
4.8
1
13
Kaka med kokosglasyr
1 h
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!