Bananrutor med nougat och hasselnötter

Perfekt om man har mogna bananer över.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 250 g nougat
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda i socker mjölk, salt och vaniljsocker. Separera äggen och tillsätt gulorna i smeten tillsammans med de mosade bananerna.
    3. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    4. Vispa sedan vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
    5. Häll blandningen i en bröad fyrkantig form ca 20x30cm. Grädda i ca 20 min, ta hellre ut kakan för tidigt än för sen så, den blir den saftig och god.
    6. Smält nougaten på låg värme i en kastrull. Häll den sedan över den avsvalnade kakan. Hacka de rostade hasselnötterna och strössla över kakan. Ställ in kakan i kylskåpet i någon timme så att nougaten stelnar något. Skär kakan i rutor och servera med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben