Bangkok chicken

Serverar: 4-6 portioner

Den här kyckling grytan älskar alla. *Det går lika bra med fläskkött, räkor, färsk kyckling ,stekt eller grillad kyckling.

Ingredienser

  • 1 kyckling, grillad, 1 kg
  • 1-2 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1-2 vitlök, klyftor
  • 2 msk olja
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl bengal hot mango chutney
  • 1 msk sweet hot chili sauce
  • 2 msk ketchup eller tomatpuré
  • 1 piri-piri, valfritt
  • Instruktioner

    Fräs 1-2 hackad rödlök med paprika (välj sorter efter humör och smak) i olja. Blanda i en tsk sambal oelek (om man vill ha det lite starkare så kan man ha i Piri-Piri)och fräs ihop. Jag använder 1 dl Bengal hot mango Chutney och en msk sweet chilisås. Nu häller du på grädde (om man vill kan man pressa i en vitlök) I med kycklingen som du skurit i bitar (här är det fritt att variera fläskkött, räkor, färsk kyckling ,stekt eller grillad kyckling). Jag tycker själv att det blir bäst med grillad/stekt kycklingkött, men originalreceptet är på rå färsk kyckling. Låt detta koka ihop koktid beroende på kött eller skaldjur. Om du använder räkor skall de enbart värmas om de kokar blir de ju så sega. Om det ser blekt och oaptitligt ut så tillsätt lite ketchup och sätt dit en bladpersiljekvist. När man gör detta till många så gör jag redning och drygar ut. Men till familjen så tar jag enbart grädde, detta är valfritt. Gott till är jasminris och lättkokta sockerärtor. Smaklig måltid!!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Heisjo 3 juni 2010

    Väldigt smaskigt. För oss vuxna tycker jag det kräver en del extra hetta, men om man följer receptet så passar det både stora och små.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben